Užili sme si #LetoBezOdpadu
Príspevok o minimalizácii odpadu od Julky Noščákovej. Autorka: Júlia Noščáková

Užili sme si #LetoBezOdpadu

Čitajte tiež


Príspevok o minimalizácii odpadu od Julky Noščákovej. Autorka: Júlia Noščáková

Čaj z čerstvých lesných byliniek, vlastná fľaša či keepcup v ruksaku, ušitá plátená taška od kamošky, ale aj čistenie okolia. Mladí reportéri nezaháľali ani počas letných prázdnin, ale inšpirovali sa navzájom. V triedení, redukovaní či zbieraní odpadu. O tom bola letná výzva #LetoBezOpadu, ktorú sme realizovali v spolupráci s OZ ENVI-PAK.

Jedenásť príspevkov na sociálnych sieťach od mladých reportérov z rôznych kútov Slovenska ukázalo, že aj cez letné prázdniny sa dá byť reportérom. Pomocou fotografií a krátkych videí inšpirovali svoje okolie, ako žiť o čosi viac udržateľnejšie a bezodpadovo. Výherkyňou výzvy sa stala Lucia Klučárová zo ZŠ Majcichov so svojou fotografiou a statusom, v ktorom píše: "V týchto teplých dňoch sa určite všetci radi osviežime limonádou. Ja som si ju doma pripravila úplne bez odpadu! Do džbánu som naliala vodu z vodovodu. Do vody som pridala bylinky a drobné ovocie z našej záhrady. Vieme piť aj z pohára, takže žiadne slamky nepotrebujeme."

A čo na fotke a statuse zaujalo kanceláriu ENVI-PAK? Odpovedá náš dlhoročný reportér Matej Majerský, ktorý mal možnosť v tejto organizácii stážovať v uplynulých mesiacoch: "Víťazný príspevok ma zaujal najmä pre jeho autenticitu a letný pocit, ktorý z fotogafie ide. Podľa mňa nie je nič lepšie, ako si vychutnať počas horúceho letného dňa limonádu s priateľmi a ak je vytvorená bez odpadu, o to lepšie!"

Všetkým zapojeným ďakujeme! Príspevky nájdete na Facebooku a Instagrame pod heštegom #LetoBezOdpadu. Za spoluprácu ďakujeme OZ ENVI-PAK. 

Meno autora/autorov: 
YRE kancelária
Vek autora/autorov: 
-