Jarná aktivita Mladých reportérov - Objavme rozmanitosť
Vizuál osvetovej kampane Objavme rozmanitosť.

Jarná aktivita Mladých reportérov - Objavme rozmanitosť

Čitajte tiež


Vizuál osvetovej kampane Objavme rozmanitosť.

Úbytok biodiverzity, alebo inak povedané pestrosti či rozmanitosti prírody, je jeden z najväčších problémov, ktorým dnes čelíme. Práve preto sa nová aktivita Mladých reportérov pre životné prostredie zameriava na kroky, ktorými môžeme ísť biodiverzite naproti. Hlavnou úlohou žiakov je realizácia vybranej témy, doma či v školskom areáli a reportovanie o nej. Výzva je otvorená do 28. mája. 

 

Nová jarná výzva voľne nadväzuje na súťaž Mladých reportérov a jednu z jej troch prioritných tém - zvyšovanie biodiverzity. Úlohou žiakov je na základe vybranej témy spracovať kampaňové príspevky na sociálne siete. Tie môžu byť vo forme krátkeho videa, reels alebo statusu doplneného o fotografie. Každý príspevok by mal byť označený heštegom #objavujemrozmanitosť.

 

 

 Cieľom výzvy je šíriť povedomie o téme a inšpirovať ostatných k drobným aktivitám, ktorými môžu vo svojom okolí biodiverzitu zvyšovať. Niekedy stačí naozaj málo, napríklad vysiať do svojej záhrady kvety, ktoré prilákajú opeľovače,” hovorí koordinátorka aktivity Adriána Henčeková. Žiaci si môžu vybrať z tém ako školská záhrada plná života, môj obľúbený strom, mokrade v mojom okolí či význam stromov v mestách. V rámci výzvy povzbudzujeme tiež k návšteve ukážkovej prírodnej záhrady či zrealizovaniu popoludnia pre rodičov v školskej záhrade. 

 

Výzva je otvorená pre malé akčné tímy (2-4 reportéri) vo veku od 10 do 22 rokov. Aktivita potvrá od 18. apríla do 28. mája, pričom na konci mája budú najlepšie príspevky odmenené reportérskym balíčkom. Výzva prebieha v spolupráci s Bratislavským regionálnym ochranárskym združením (BROZ) v rámci projektu Game On! V hre je naša budúcnosť, zastavme zmenu klímy!

 
Meno autora/autorov: 
Mladí reportéri
Vek autora/autorov: 
-